5.17.2010

Kogutud reisielamuste kilde 2010

Mina just tulin Margaritalt - 05.04.2010

Mina just tulin Margaritalt 2 päeva tagasi. Kuigi ise seekord ühtki suuremat reisi saarelt ette ei võtnud, siis veidi tänaval hindasid uurisin, kui ühe müügimehega jutustasin, kuid ei märganud küll, et hinnad oluliselt langenud oleksid. Ühes kohas jäi meelde Canaima matk 420 USD ja teises 395, rohkem kahjuks ei uurinud ka.

Kurss on hetkel 6.2 USD ja 8.1 EUR eest, sellst ulmelist kurssi nagu 7.05 USD eest ma küll kuskilt ei saanud.
----------------------------
Margarita ja mandri Venezuela - 22.04.2010

Margarita ja mandri Venezuela erinevad nagu öö ja päev.Esimene neist on turistilõks,teises seevastu pole turistide peale üldse mõeldud ja pole ka põhjust kuna neid väga vähe mööda mandriosa ringi kondamas.Hinnad kohalikus vääringus ei lange vaid pigem tõusevad.Samuti pole küsimus hindades mida väljendatakse kohalikes bolikotes(bolivar fuerte),vaid kursis millega sul õnnestub valuutat vahetada.Tänane “musta turu” ostukurss:1$=7,20 BF ja 1 euro=9,54 BF.Kohalikult diilerilt sa sellist kurssi ei saa,tema tahab ka millestki elada.Reaalselt on võimalik vahetada Caracase lennujaamas näiteks 1 $

6,9–7,0 BF ja euro 9–9,2 heal juhul.Eurot reeglina ei soosita kuna Usa lähedal ja pooltel kohalikel Usas sugulased või biznieks ajada.

Väljaspool pealinna Valencias,Maracaibos,Meridas,San Cristobalis vahetati veel lahjema kursiga.Turismipakette a la Canaima,Salto Angel,Los Llanos jne.müüaksegi reeglina USD kuna kohalik ettevõtja maandab rahaga seotud kursiriske.

Endal jäid reisist siiski positiivsed muljed,hoolimata väikestest ebamugavustest nagu elektrikatkestused,sooja vee puudumine hotellis,kohalike abitud katsed turistil nahka üle kõrvade tõmmata jne.

Sai külastatud ka Columbiat,mis oli peajagu Venezuelast üle.

Venezuela ainukese positiivse asjana tuleb meelde bensiinihind mis oli umbes 0,50 krooni liitri eest.Kui kellelgi midagi küsida,püüan jõudumööda vastata ja nõu anda.
-----------------------------

Landamiseks Venetsueelast kolumbiasse soovitatakse http://www.edreams.com/flights/cartagena-caracas/ mille hinnad hetkel on alates 215 EUR

-----------------------------
Ma asun ise Meridas, opin


Ma asun ise Meridas, opin siin. Kuna hetkel olen ise nainud riiki vaid Caracast, selle ümbrust ning Meridat, siis reisisoovitusi oskan anda niipalju kui olen enda jaoks uurinud, mida naha tahaks ja kohalikud soovitanud: Choroni, Merida Paramo (külm, kuid ilus loodus), Laguna verde, Laguna Coromoto, Margarita nueva esparta, Colonia Tovar, Canaima, Salto Angel, Caracases El Avila magi (palju rahvast, aga ilus vaade linnale). (Vb on see leht ka abiks: http://www.venezuelatuya.com/index.htm )

Pico Bolivari tostuk vm peaks minu teada katki olema (vb terve juba, voi on sinna ka muudmoodi voimalik minna, ei ole kursis, aga lihtsalt mulle on mitmeid kordi vaidetud, et seda parandatakse 2 aastat juba).



ATMst pole raha votnud veel, kaardiga olen maksnud ja kursile pihta pole saanud. Igatahes kui maksin 130 bolivari, laks 650 EEKi maha; kui maksin 440 bol, laks 2820 EEKi. See asi on vaga segane siin. Sularaha kurss on ametlikult umbes 1 USD=2,8 bol, mustal turul vahetasin ise 1USD=6,2 BOL. Mina soovitaks igatahes votta voimalikult palju sula kaasa (erilist vahet pole kas dollarid v6i eurod), kuigi varguse oht on suur, on nii igatahes kasulikum (sest kui votta kontolt voi vahetada ametlikult, siis tuleb et 1 bol=u 4 EEKi, ja siis on elu vaga kallis siin).

EMT levi on, kuid pole kindel kas igal pool. Endale ostsin kohaliku Digiteli(mis peaks emt-ga koostood tegema), sest see oli ainuke operaator, millega ei pidanud uut telefoni ostma, kuid paraku selle levi aeg-ajalt pole, selleparast arvangi, et ka EMT levi pole igal pool. Muidu tanavatel on igal pool kohad, kus saab tasulisi mobiile kasutada, voib julgesti kasutada.



Allikas: Trip.ee

No comments: