8.04.2010

Mida vaadata?

Cueva del Guácharo

Venezuela pikim koobaste süsteem, Guácharo Cave on seiklejate magustoit. 10.2km (6.3mi) koopad on asustatud guácharo (oilbird), kes elab täielikus pimeduses ja jätab koobas ainult öösiti, otsides toitu. Alates augustist detsembrini neid seal 10.000 ja enamgi koos stalaktiitide ja stalamiiktide (stalactites, stalagmites) laboründiga.

Unikaalne osa maailmast, uudishimulikul oilbird-il on radari-positsioneerimise süsteem (sarnane nahkhiirtega) ja tohutu vurrud, et võimaldada tal navigeerida ja tunnetamiseks pimedas.

Võite sisse seada laagri koopa suu lähedusse ja vaadata sadade lindude sisenemist ja väljumist koopast ajavahemikus umbes 18:30 ja tagasi umbes 04:00.

Archipiélago Los Roques

Los Roques saarte rühm ligi 300 saarega, liivarandadega saared ja laidud ning akvamariin sinine vesi põhja pool Caracast. Erinevalt teistestest Kariibi mere saartest, ei ole kõrghooneid, suuri hotelle, massiturismi ega kruiisilaevu. Neile, kes hindavad rannadu, snorgeldamist ja sukeldumist - reis siin on väärt iga Bolívari.

Kogu saarestiku, koos ümbritsevate veekogude (2211 m² km/854 sq mi), tehti rahvuspark aastal 1972. Välja arvatud pelikanidest elanikud on enamik saartest  asustamata ning seda saab külastada laevadega Gran Roque-st (väljuvad). Ümbritseva veed on tuntud oma rikkaliku mereelu ja lobsterite poolest.

Salto Ángel

Angel Falls on maailma kõrgeim juga ja Venezuela number-üks turismimagnet. Tema kogukõrgus on 979m (3211ft), mille katkematu langus on 807m (2646ft), umbes 16 korda kõrgem Niagara Fallsist. Kaskaadis voolab välja südajas Auyantepui, üks suurimatest treppidest (liivakivi piiristamata mesa), mis suubub Devil's Canyonisse.

Angel Falls ei ole oma nime saanud jumalikust olendist, kuid pärast seda kui USA piloot Jimmie Angel, kes maandas oma nelja-kohalise lennuki Auyantepui mäe tipus (1937), et otsida kulda.

Juga asub kaugel, lopsakas kõrbes ilma juurdepääs maanteelt. Seetõttu enamik külastajaid saabuvad paadiga, et ööbida võrkkiikedes, laagrites joa lähedal. Reis ülesvoolu ümbritsevale alale ja kogemusi ning elamusi pakkuvad vaated, laagris olemine on peaaegu sama meeldejääv nagu juga ise.

No comments: