8.02.2010

Võimalik marsruut 14 päeva

Tean et teiste pealt kopeerimine pole ilus, aga siiski. Leidsin ühe võimaliku kava FIX Ideede reisifirma kodulehelt. Kõik tundub väga ilus ja usutav va. tõdemus, et La Isla de Margarita ehk Margarita saarel odavad hinnad on. Polegi väga kindel, et seda turistilõksu külastada soovin - olen kuulnud paljude pettumusest.

Ülevaatlik reisiprogramm:

25.12.2010 Lend Frankfurti, ööbimine
26.12.2010 Lend Frankfurt-Caracas, piiriületusformaalsused, siselend Ciudad Bolivar’i
27.12.2010 Lend Cavac’i indiaanikülla, matk ümbruskonnas
28.12.2010 Jõematk mootoriga kanuudel mööda Akanani jõge
29.12.2010 Jõematk koos Amaruay Tepui külastusega
30.12.2010 Maailma kõrgeim juga Angel Falls
31.12.2010 Saabumine Canaimasse, UUE AASTA VASTUVÕTT
01.12.2011 Siselend Margarita saarele
01.01-05.01.11 Rannapuhkus Margarital
06.01.2011 Siselend Caracasesse, rahvusvaheline lend koju (saabumine 07.01.2011)

REISIPROGRAMM

25.detsember 2010

Lend Tallinn-Frankfurt 18.05-19.40

Ööbimine Frankfurdis

26.detsember 2010 – lend Caracasesse, Ciudad Bolivar

Lend Frankfurt-Caracas 10.35-15.40

Saabumine Venetsueelasse. Piiriületusformaalsused, vastuvõtt, transfeer siselennujaama. Siselend Ciudad Bolivar’i. Kuigi seljataga on pikk teekond, oleme kõik oodatud tervitusõhtusöögile koos meie kohaliku giidiga. Soovijad saavad end hotelli basseinis värskendada. Ööbimine õdusas 3* hotellis La Cumbre.

Hinnas õhtusöök

27.detsember 2010 – päev Kavac’i küla ümbruses kesk ehedat loodust

Varajane hommikusöök, siselend vanasse pemoni indiaanlaste külla (lennuaeg u 1 tund ja 45 minutit). Lendame üle Auyán-Tepuy massiivse platoo (400 km²), mille äärelt langeb alla maailma kõrgeim juga Angel Falls (907 m). Maandume Kavac’i nimelises külas. Ennelõunal teeme lühikese matka kanjonisse üksildase joa juurde, kus ujumine on võrratu kogemus. Tagasiteel uudistame kaunist Tawanarempa koske. Lõunasöök kämpingus. Pealelõunal suundume maalilisele matkale läbi ümbritseva savanni Kavac’i joa allikale. Sellel ööl ööbime pärismaalaste kombel moskiitovõrkudega kaetud võrkkiiges lihtsa õlgkatuse või bungalow’ all.

Hinnas hommiku-, lõuna- ja õhtusöök

28.detsember 2010 – jõematk mööda Akanán’i jõge

Varahommikused ärkajad võivad nautida esimeste päikesekiirte mänglemist Auyán-Tepuy liivakivist kaljuseintel. Peale hommikusööki sõidame lahtistel 4x4 autodel Kamarata külla, kus kohtume oma ekspeditsioonijuhtidega. Meie retk Angel Fallsi algab! Sõidame mootoriga kanuul mööda Akanán’i jõge allavoolu läbi metsiku ja troopilise looduse. Teekond viib mööda pärismaalaste küladest. Lindudest on võimalik kohata tiigerhüüpi, jäälindu, kormorani, rähni ja roheiibist. Vaatamata sellele, et läbime II klassi kärestikke, loetakse seda teelõiku ohutuks isegi kogenematule veematkajale. Lõunapausi peame Aymara Kara või Kuk’i kärestike juures. Peale lõunasööki jätkame oma teekonda Iwana Meru’sse, kuhu jääme laagrisse. Iwana Meru asub samanimelise kärestiku juures. Siin võtame ette lühikese matka Peipa indiaanikülla, kus on võimalik kaasa osta kohalike poolt valmistatud käsitööd.

Ööbime jällegi kohaliku kombe järgi võrkkiikedes. Jõematka pikkus u 3 tundi. Hinnas hommiku-, lõuna- ja õhtusöök

29.detsember 2010 – jõematk koos Amaruay Tepui külastusega

Pärast tugevat hommikusööki jätkub reis Akanani jõel. Peale lühikest veematka astume kaldale, et veidi jalgu sirutada ning võtta ette tunnine matk imetlemaks Amaruay Tepui’d. Loodus on seal imeline – vahelduv maastik savanni ja troopilise vihmametsaga. Tagasi jõel, jätkame oma sõitu mootorpaadiga kiire Carrao jõe kokkuvoolukohta. Sellest hetkest alates kõrgub meie ees võimas Amaruay Tepui ning mida lähemale me sellele jõuame, seda võimsam see paistab oma metsikuses. Meil on võimalus kohata linde nagu ameerika madukael, punane aara, põhja tuttkarakaara ning must raisakotkas. Jõematk Carraol on põnev. Aegajalt peab paadist välja ronima ning kärestike ümbert ringi minema. Estrechura ja Perwa kärestikud on meie reisi kõige suurejoonelisemad. Päeva lõpuks oleme jõudnud üsna lähedale Rio Churun’i suudmele. Riputame oma võrkkiiged vanasse kaevurite külla nimega Arenal.

Jõematka pikkus u 4 tundi. Hinnas hommiku-, lõuna- ja õhtusöök

30.detsember 2010 – ANGEL FALLS

Sellel hommikul lahkume külast väga vara. Navigeerime mööda Carrao jõge alla kohani, kus see kohtub Rio Churun’iga. Siit edasi Devil’s kanjonisse – püstloodis kõrguvate kaljuseintega jäärakusse. Kaetuna troopilise taimestikuga, voolab kaljuseintelt alla mitmeid väikeseid allikaid ja koskesid. Liigume mööda jõge, mis saab oma vee Angel Falls’lt. Vesi võib selles jões dramaatiliselt tõusta ja langeda vaid mõne tunni vältel, olenevalt sellest, kui palju vihma sajab üleval platool. Mõnedes kohtades võime ületada kärestikke või lükata kanuu põlve- kuni keskohasügavuses vees. Peaksime jõudma Ratoncito saarele peale 2,5-tunnipikkust sõitu. Siit edasi jätkub meie rännak 1,5 tundi läbi troopilise taimestiku ülesmäge Mirador Laime’le. Kohale jõudes premeeritakse meid esimese vaatega suurejoonelisele Angel Falls’ile.

Pärast kaunite vaadete nautimist ning pooltetunnist matka jõuame varjatud lammi juurde, kus saame ennast värskendada enne tagasipöördumist kanuude juurde.

Jõematka pikkus u 4,5 tundi. Hinnas hommiku-, lõuna- ja õhtusöök

31.detsember 2010 – saabumine Canaima’sse, UUS AASTA!

Peale hommikusööki jätkame oma retke mööda Carrao’t jõge Canaima poole. Möödume tee peale jäävast Orhideede saarest. Samuti on nauditav jälgida maastiku vahetumist laugjatest küngastest ja kuivast savannist metsaga aladeks. Samuti peame siin ette võtma lühikese rännaku Mayupa kärestikest mööda saamiseks. Tagasi jõel, jätkame oma rännakut matkarajani, mis viib meid El Sapo joani. Meie reisi ajaks on vihmaperiood just lõppenud ja see on parim aeg joa veekardina taguse uudistamiseks – võimas!

Pärast kose taga jalutamist pöördume tagasi jõe äärde, et jätkata oma veematka Port of Ucaima poole. Siin jätame oma meeskonnaga hüvasti. Edasi jätkub meie reis autoga Canaima poole. Canaima asub rahulikus laguunis Carrao jõe ääres ning on ümbritsetud võimsatest Hacha ja Ucaima kärestikest. Peale ööbimist võrkkiiges tundub ööbimine voodis valgete linade vahel paradiisina. Ööbime Parakaupa lodge's.

Uue aasta võtame vastu võrratult kauni Canaima laguuni ääres.

Jõematka pikkus u 4 tundi. Hinnas hommiku- ja lõunasöök

1.jaanuar 2011 – siselend Margarita saarele

Peale hommikusööki transfeer lennujaama, siselend Margarita saarele.

1.-5.jaanuar 2011 rannapuhkus Kariibi mere populaarsel puhkesaarel Margarita

Margarita saar (La Isla de Margarita) on populaarne puhkuseveetmise koht nii turistide kui ka kohalike hulgas meelitades sinna aastas kuni pool miljonit külastajat. Siin on ilusad valged liivarannad, õhutemperatuur püsib aastaringselt 27-30 kraadi ja sademeid on küllaltki vähe.

Kolumbuse poolt avastatud saar La Isla de Margarita asub Kariibi meres, vaid 38 kilomeetri kaugusel mandrist. See on ainus selles piirkonnas sügiseti möllavate orkaanide mõjupiirkonnast väljajääv saar, mis teeb sellel puhkamise ohutuks.

Saare pealinn on La Asuncios, kuid meeliköitev seltsielu käib hoopiski Porlamaris. Margarita on maksuvaba, mis teeb hinnad riigi üldisest madalast hinnatasemest veelgi soodsamaks. Randadest parimateks peetakse Playa el Agua, Playa Guacuco ja Playa el Tirano. Purjelaudureile soovitame aga Playa el Yaque randa, mis tänu püsivatele tuultele sobib nii algajaile kui ka kogenud sõitjatele. Lisaks rannapuhkusele, värvikirevale ööelule ning ostlemisele, saab vaba aega sisustada džiibisafariga saarel, võtta ette kaatriretk lähedalasuvatele saartele Isla de Coche ja Isla de Cubagua või minna hoopiski paariks päevaks mandrile.

6.jaanuar 2011 kodutee

Transfeer lennujaama, siselend Caracasesse. Sõit rahvusvahelisse lennujaama

Rahvusvahelised lennud:

17.40-9.05 (+1) Caracas – Frankfurt

14.20-17.45 Frankfurt – Tallinn (07.01)
 
Midagi sarnast Estravelilt
 
Ülevaatlik reisiprogramm:

17.11.2009 - majutus Arlanda (Stockholm) lennujaama lähistel asuvas Quality hotellis
18.11.2009 - lend Stockholm-Pariis-Caracas, piiriületusformaalsused, siselend Ciudad Bolivar’i
19.11.2009 - lend Cavac’i indiaanikülla, matk ümbruskonnas
20.11.2009 - jõematk mootoriga kanuudel mööda Akanani jõge
21.11.2009 - jõematk koos Amaruay Tepui külastusega
22.11.2009 - maailma kõrgeim juga Angel Falls
23.11.2009 - saabumine Canaimasse, ööbimine
24.11.2009 - siselend Margarita saarele
25.11-27.11.09 - rannapuhkus Margarital
28.11.2009 - siselend Caracasesse, rahvusvaheline lend koju (saabumine 29.11.2009)

Reisiprogramm:

17. november 2009

Lend või laev Rootsi, majutus lennujaamast 4 kilomeetri kaugusel asuvas Quality hotellis 4*.

18. november 2009 - lend Caracasesse, Ciudad Bolivar

Varajane transfeer lennujaama

06.40-09.20 Lend Stockholm-Pariis
10.40-14.45 Lend Pariis-Caracas

Saabumine Venetsueelasse. Piiriületusformaalsused, vastuvõtt, transfeer siselennujaama. Siselend Ciudad Bolivar’i. Kuigi seljataga on pikk teekond, oleme kõik oodatud tervitusõhtusöögile koos meie kohaliku giidiga. Soovijad saavad end hotelli basseinis värskendada. Ööbimine õdusas 3* hotellis La Cumbre. Hinnas õhtusöök.

19. november 2009 - päev Kavac’i küla ümbruses kesk ehedat loodust

Varajane hommikusöök, siselend vanasse pemoni indiaanlaste külla (lennuaeg ca 1 tund ja 45 minutit). Lendame üle Auyán-Tepuy massiivse platoo (400 km²), mille äärelt langeb alla maailma kõrgeim juga Angel Falls (907 m). Maandume Kavac’i nimelises külas. Ennelõunal teeme lühikese matka kanjonisse üksildase joa juurde, kus ujumine on võrratu kogemus. Tagasiteel uudistame kaunist Tawanarempa koske. Lõunasöök kämpingus. Pealelõunal suundume maalilisele matkale läbi ümbritseva savanni Kavac’i joa allikale. Sellel ööl ööbime pärismaalaste kombel moskiitovõrkudega kaetud võrkkiiges lihtsa õlgkatuse või bungalow all.

Hinnas hommiku-, lõuna- ja õhtusöök.

20. november 2009 - jõematk mööda Akanán’i jõge

Varahommikused ärkajad võivad nautida esimeste päikesekiirte mänglemist Auyán-Tepuy liivakivist kaljuseintel. Peale hommikusööki sõidame lahtistel 4x4 autodel Kamarata külla, kus kohtume oma ekspeditsioonijuhtidega. Meie retk Angel Fallsi algab! Sõidame mootoriga kanuul mööda Akanán’i jõge allavoolu läbi metsiku ja troopilise looduse. Teekond viib mööda pärismaalaste küladest. Lindudest on võimalik kohata tiigerhüüpi, jäälindu, kormorani, rähni ja roheiibist. Vaatamata sellele, et läbime II klassi kärestikke, loetakse seda teelõiku ohutuks isegi kogenematule veematkajale. Lõunapausi peame Aymara Kara või Kuk’i kärestike juures. Peale lõunasööki jätkame oma teekonda Iwana Meru’sse, kuhu jääme laagrisse. Iwana Meru asub samanimelise kärestiku juures. Siin võtame ette lühikese matka Peipa indiaanikülla, kus on võimalik kaasa osta kohalike poolt valmistatud käsitööd.

Ööbime jällegi kohaliku kombe järgi võrkkiikedes. Jõematka pikkus ca 3 tundi. Hinnas hommiku-, lõuna- ja õhtusöök.

21. november 2009 - jõematk koos Amaruay Tepui külastusega

Pärast tugevat hommikusööki jätkub reis Akanani jõel. Peale lühikest veematka astume kaldale, et veidi jalgu sirutada ning võtta ette tunnine matk imetlemaks Amaruay Tepui’d. Loodus on seal imeline – vahelduv maastik savanni ja troopilise vihmametsaga. Tagasi jõel, jätkame oma sõitu mootorpaadiga kiire Carrao jõe kokkuvoolukohta. Sellest hetkest alates kõrgub meie ees võimas Amaruay Tepui ning mida lähemale me sellele jõuame, seda võimsam see paistab oma metsikuses. Meil on võimalus kohata linde nagu ameerika madukael, punane aara, põhja tuttkarakaara ning must raisakotkas. Jõematk Carraol on põnev. Aegajalt peab paadist välja ronima ning kärestike ümbert ringi minema. Estrechura ja Perwa kärestikud on meie reisi kõige suurejoonelisemad. Päeva lõpuks oleme jõudnud üsna lähedale Rio Churun’i suudmele. Riputame oma võrkkiiged vanasse kaevurite külla nimega Arenal.

Jõematka pikkus ca 4 tundi. Hinnas hommiku-, lõuna- ja õhtusöök.

22. november 2009 - ANGEL FALLS

Sellel hommikul lahkume külast väga vara. Navigeerime mööda Carrao jõge alla kohani, kus see kohtub Rio Churun’iga. Siit edasi Devil’s kanjonisse – püstloodis kõrguvate kaljuseintega jäärakusse. Kaetuna troopilise taimestikuga, voolab kaljuseintelt alla mitmeid väikeseid allikaid ja koskesid. Liigume mööda jõge, mis saab oma vee Angel Falls’lt. Vesi võib selles jões dramaatiliselt tõusta ja langeda vaid mõne tunni vältel, olenevalt sellest, kui palju vihma sajab üleval platool. Mõnedes kohtades võime ületada kärestikke või lükata kanuud põlve- kuni keskohasügavuses vees. Peaksime jõudma Ratoncito saarele peale 2,5-tunnipikkust sõitu. Siit edasi jätkub meie rännak 1,5 tundi läbi troopilise taimestiku ülesmäge Mirador Laime’le. Kohale jõudes premeeritakse meid esimese vaatega suurejoonelisele Angel Falls’ile.

Pärast kaunite vaadete nautimist ning pooltetunnist matka jõuame varjatud lammi juurde, kus saame ennast värskendada enne tagasipöördumist kanuude juurde.

Jõematka pikkus ca 4,5 tundi. Hinnas hommiku-, lõuna- ja õhtusöök.

23. november 2009 - saabumine Canaima’sse

Peale hommikusööki jätkame oma retke mööda Carrao’t jõge Canaima poole. Möödume tee peale jäävast Orhideede saarest. Samuti on nauditav jälgida maastiku vahetumist laugjatest küngastest ja kuivast savannist metsaga aladeks. Samuti peame siin ette võtma lühikese rännaku Mayupa kärestikest mööda saamiseks. Tagasi jõel, jätkame oma rännakut matkarajani, mis viib meid El Sapo joani. Meie reisi ajaks on vihmaperiood just lõppenud ja see on parim aeg joa veekardina taguse uudistamiseks - võimas!

Pärast kose taga jalutamist pöördume tagasi jõe äärde, et jätkata oma veematka Port of Ucaima poole. Siin jätame oma meeskonnaga hüvasti. Edasi jätkub meie reis autoga Canaima poole. Canaima asub rahulikus laguunis Carrao jõe ääres ning on ümbritsetud võimsatest Hacha ja Ucaima kärestikest. Ööbimine Canaimas hotellis Parakaupa. Jõematka pikkus ca 4 tundi. Hinnas hommiku- ja lõunasöök.

24. november 2009 - sõit Margarita saarele

Peale hommikusööki transfeer lennujaama, siselend Margarita saarele. Transfeer hotelli Villa Gaviota. Soovijad saavad lisatasu eest ööbida resort-tüüpi 5* hotellis Lagunamar Resort & Spa (all inclusive).

25.-27. november 2009 - rannapuhkus Kariibi mere populaarsel puhkesaarel Margarita

Margarita saar (La Isla de Margarita) on populaarne puhkuseveetmise koht nii turistide kui ka kohalike hulgas meelitades sinna aastas kuni pool miljonit külastajat. Siin on ilusad valged liivarannad, õhutemperatuur püsib aastaringselt 27-30 kraadi ja sademeid on küllaltki vähe.

Kolumbuse poolt avastatud saar La Isla de Margarita asub Kariibi meres, vaid 38 kilomeetri kaugusel mandrist. See on ainus selles piirkonnas sügiseti möllavate orkaanide mõjupiirkonnast väljajääv saar, mis teeb sellelpuhkamise ohutuks.

Saare pealinn on La Asuncios, kuid meeliköitev seltsielu käib hoopiski Porlamaris. Margarita on maksuvaba, mis teeb hinnad riigi üldisest madalast hinnatasemest veelgi soodsamaks. Randadest parimateks peetakse Playa el Agua, Playa Guacuco ja Playa el Tirano. Purjelaudureile soovitame aga Playa el Yaque randa, mis tänu püsivatele tuultele sobib nii algajaile kui ka kogenud sõitjatele. Lisaks rannapuhkusele, värvikirevale ööelule ning ostlemisele, saab vaba aega sisustada džiibisafariga saarel, võtta ette kaatriretk lähisaartele Isla de Coche ja Isla de Cubagua või minna hoopiski paariks päevaks mandrile.

28. november 2009 - kodutee

Transfeer lennujaama, siselend Caracasesse. Transfeer rahvusvahelisse lennujaama.

Rahvusvahelised lennud:

17.35-08.00 (+1) Caracas–Pariis
9.45-14.45 Pariis-Stockholm (29.11)

No comments: